ایران در جمع 10 کشور تولیدکننده باتریهای فلز هوا
سجاد محرابی گفت: شرکتهای محدودی در دنیا از باتری فلز هوا رونمایی کردهاند و ایران جزو ۱۰ کشور تولیدکننده این نوع باتری است.
سجاد محرابی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: باتری فلز هوا با تراکم انرژی بالا یکی از فناوریهای جدید و در حال گسترش است که مزایای زیادی را در بخش انرژی الکتریکی و واکنشهای الکتروشیمیایی فراهم میکند.
او افزود: این نسل جدید از باتریها در کنار عدم آلودگی برای محیط زیست و عمر طولانی که دارند، ۵ برابر بیشتر نسبت به باتریهای لیتیومی انرژی تولید میکنند.
محرابی ادامه داد: از دیگر مزایای این باتریها میتوان به حجم و وزن بسیار پایین، قابلیت استفاده در محیطهای مرطوب، عدم ایجاد آلودگی حرارتی و سهولت دسترسی به مواد اولیه اشاره کرد.
او در خصوص کاربردهای این باتری گفت: درواقع باتریهای فلز هوا در سیستمهایی که ایمنی بالایی دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. هدف شرکت ما از تلاش برای تولید این نسل از باتریها، رفع نیاز کشور از محصولات خارجی است.
محرابی بیان کرد: باتوجه به افزایش میزان مصرف انرژی در تجهیزات نسل بعدی و همچنین حرکت جریان زندگی به سمت استفاده از سیستمهای هوشمند، تقاضای انرژی روبه افزایش است که تولید این نوع از باتریها در رفع و حل این چالش به شدت کمک خواهد کرد.
این فعال فناور افزود: استراتژی تامین انرژی به سمت انرژیهای نو و تجدید پذیر در حال تغییر است، بنابراین توسعه باتریهای با ظرفیت انرژی بالا نه تنها یک نوآوری در عرصه ذخیره سازی محسوب میشود بلکه تامین انرژی آینده یک ضرورت جدی خواهد بود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: باتریهای فلز هوا با ویژگیهای منحصر به فرد خود از جمله تامین انرژی بالا، حجم کم و قیمتهای تمام شده نقش بسزایی در آینده ایفا خواهند کرد.
محرابی افزود: پروژه تولید و تجاری سازی این نسل از باتریها به دلیل همگام بودن با رقبای خارجی برای ادامه توسعه بخشهای مختلف آن از ظرفیت متخصصان ایرانی در داخل کشور بهره میبرد.
او یادآوری کرد: یکی از مهمترین چالشهای این نسل از باتریها، رقابت کشورهای مختلف برای تجاری سازی است.
هرچند شرکتهای محدودی در دنیا از باتری فلز هوا رونمایی کردهاند و در زمینههای محدودی از آن استفاده شده است، اما باتری فلز هوا در هیچ کشوری تجاری سازی نشده است.
این فعال فناور تصریح کرد: آمریکا، کانادا، مکزیک، انگلیس، هلند، آلمان، چین، هند و ژاپن به تکنولوژی تولید این نسل از باتریها دست یافتهاند که خوشبختانه ایران هم در لیست این کشورها قرار گرفته است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در همین زمینه بخوانید:
حضور مهندس سجاد محرابی در برنامه چاپ اول
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.