نسل جدید باتری های فلز هوا تولید شد
نسل جدیدی از باتریهای فلز هوا توسط یک شرکت دانشبنیان در مسیر توسعه قرار گرفت تا ایران نیز به جمع کشورهای صاحب این فناوری بپیوندد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سجاد مهرابی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به تولیدات انواع مواد اولیه باطری توسط بخشهای دولتی و خصولتی در کشور، شرایط رقابت در مسیر تجاری سازی محصول خود را پرچالش توصیف کرد و گفت: مسئولان با حمایت از این محصول ایران ساخت امکان رقابت بخش خصوصی با محصولات مشابه دولتی و خصولتی را برای محصولات تولید داخل فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه نسل جدید باتریها با فناوری فلز هوا، محصولی پیچیده و پیشرفته است، گفت: یکی از شاخصهای کلیدی باتریهای فلز هوا مداومت انرژی است، از سوی دیگر این نوع باتریها انرژی زیادی نیز تولید میکنند، بنابراین در وسایلی به کار گرفته میشوند که به انرژی زیاد و مداوم نیاز است.
مهرابی خاطر نشان کرد: میزان مصرف انرژی یا میزان تقاضای باتری های فلز هوا در سالهای آینده افزایش پیدا میکند و این موضوع بهتمامی تجهیزات مربوط میشود، باتریهای حال حاضر یک انرژی مخصوص و چگالی انرژی مشخصی دارند اما برای افزایش میزان انرژی بدون محدودیت حجم و وزن باید به سمت باتریهای نسل پیشرفته حرکت کرد.
به گفته مدیر شرکت، باتریهای فلز هوا کاربردهای بسیار گستردهای در صنایع مختلف دارند. این باتریها در دنیا به مرحله تجاریسازی نرسیدهاند و در حال حاضر تنها موردی که از این محصول به دلیل مداومت انرژی، نبود خطرات جانبی، قیمت تمام شده پایین و یکبارمصرف بودن استفاده میشود در سمعک است.
وی ادامه داد: تأمین انرژی در دکلهای مخابراتی و صنایع مختلف، جایگزین مناسب سیستمهای UPS، بهعنوان باتری در وسایل نقلیه الکتریکی، سیستم روشنایی اضطراری، تفریحات زیرآبی، تجهیزات پزشکی و نظامی برخی بخشهایی هستند که این باتری کاربرد دارد. باتری فلز هوا مزیتهای زیادی ازجمله توان تولید انرژی بیشتر تا ۵ برابر نسبت به باتریهای لیتیومی و تا ۴۰ برابر نسبت به باتریهای سرب اسیدی، ایمنی بالا، مخرب نبودن برای محیطزیست، شارژ شدن سریع و قابلیت انعطاف در طراحی را دارد.
وی بیان کرد: در ساخت این باتریها از اسیدها استفاده نمیشود و این موضوع هم جزو دیگر مزیتهای آن محسوب میشود؛ همچنین بخشی از باتری به بیرون از فضای سلول منتقل شده و این موضوع باعث میشود تا محدودیتی در کاتد باتریهای فلز هوا به وجود نیاید.
مهرابی گفت: اجزایی که برای ساخت این باتری به کار میروند بهتنهایی میتوانند دانشبنیان باشند و بهعنوان یک محصول جدا به فروش برسند. این شرکت اجزای باتری فلز هوا از قبیل انواع نانو ذرات رسانای کربنی، کاتالیست منگنز و غشاهای مختلف عبور گاز را با کیفیت بسیار بالا میسازد.
وی با بیان اینکه همه باتریها برای اینکه بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند باید از کاتالیست استفاده کنند، گفت: کاتالیست منگنز نهتنها در باتریسازی بلکه در کشاورزی، تصفیه آب، رنگسازی و صنایع مختلف دیگر کاربرد دارد، سالیانه در حوزه باتری از این ماده ۵۰۰ هزار تن مصرف میشود و تولید این ماده میتواند در کنار تحول بزرگ، صرفهجویی ارزی بسیار بالایی به همراه داشته باشد.
مدیر شرکت خاطر نشان کرد: باتریهای فلز هوا یا بهطورکلی پیلهای سوختی که فرایند گازی در آن انجام میشود نیازمند یک غشا هستند، بیش از ۴۰ پارامتر در کیفیت این غشا مؤثر هستند و ساخت آنها بسیار پیچیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه این محصول در دنیا به مرحله تجاریسازی نرسیده و رقیبی در این حوزه وجود ندارد، میتوان سهم بالایی در صادرات باتریهای فلز هوا و همچنین اجزای آن داشت.
مدیر شرکت با اشاره به اینکه رشد و توسعه این فناوری و تأمین هزینههای آن نیاز به یکسری حمایتها دارد، افزود: کمک در فروش مواد اولیه با کیفیت، جذب پروژههای تحقیقاتی و سفارش محصول از مسائلی است که میتوانند به رشد و توسعه این فناوری و تأمین هزینههای آن کمک شایانی کند.
مهرابی با تأکید بر همراهی و حمایت بخشهای مختلف اثرگذار برای توسعه این محصول ایرانساخت، عنوان کرد: با توجه به اینکه این محصول ویژگیهایی منحصربه فرد و قابلیت رقابت در بازار جهانی را دارد، لازم است با حمایت های معنوی دستگاه های ذیربط در زمینه تجاری سازی این محصول اقدامات لازم صورت بگیرد.
بازتاب خبر در سایر خبرگزاری ها:
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.